Battle of the Nations 2014 Suomen joukkueen managerin raportti sekä tiedotus tulevasta buhurt toiminnasta Suomessa.
Sivu 1 / 1
Battle of the Nations 2014 Suomen joukkueen managerin raportti sekä tiedotus tulevasta buhurt toiminnasta Suomessa.
1. Mitä Botnista opittiin ja mitä paremmin ensi vuonna.
- Jos oikeasti päättää lähteä ja on valmis näkemään vaivaa, niin kaikki kyllä onnistuu."Usko ja yritys vie pitkälle. Lähes koko tiimi uskoi vielä alkuvuodesta, ettei pääse nyt tänä vuonna ja emme ole valmiita… Voitimme parhaan uuden joukkueen palkinnon!
- Varsinkin ensimmäiseen kertaan on syytä varata vähintään yksi ”tyhjä päivä” paikanpäällä, jotta ehdit valmistua hyvin vaikka matka venähtäisikin. Itsellä piti olla yksi ilta, joka muuttui yhdeksi yöksi lentojen viivästymisen takia. Ekana aamuna olikin sitten vähän kiire!
- Varusteet on oltava aivan täysin pukuvalmiina edeltävänä iltana (palomies tyyliin). Niiden on myös oltava omassa henkilökohtaisessa tilassa tai omassa karsinassa, ruudussa tai laukussa. Kaikilla on paljon samanlaista tavaraa, joten pidä omasi päällä tai säilytystilassa, muuten ne hukkuvat ja menevät sekaisin. Tätä pitää myös jonkun, esim, managerin johtaa tarha / intti tyyliin vaikka olisi kuinka ”aikuisia” matkassa. Kuumuus, kiire ja väsy tekevät ihmeitä.
- Vaikka ei olisi omaa telttaa on silti oltava oma leiri, jossa tiukka ja johdettu järjestys. Teltta tosin on aika must. Tarvitaan vähintään puku / toiminta katos (paviljonki), varusteteltta, säilytysalue ja korjaus piste, joka on yhden ihmisen hallinnoima piste.
- Ensimmäistä kertaa ulkomaille urheilutapahtumaan lähteminen tuottaa yllättävän paljon ”piilokuluja” ja hommia, kuten vakuutukset, lääkärintodistukset, tavaranrahti, huoltovarusteet. Ja nyt puhuttiin vielä täyskontakti urheilukilpailusta mm-tasolla.
- MM- tasosta huolimatta, oli moni muukin joukkue yhtä huonolla varustuksella ja kokemuksella liikkeessä. Uusia tiimejä ei myöskään laitettu heti samaan lohkoon kokeneiden kanssa. Eli siis heti ei joudu 10.vuotisen veteraanin ja kehonrakentajan hakattavaksi kahdenkäden aseella. Kuitenkin jos haluat itsellesi kovan kokemuksen, niin joka päivä on avoimia all vs. all matseja (sekajengi vastaan venäjän tiimi). Samoin iltaisin voi etsiä itselleen matsi seuraa, mutta kannattaa olla tarkkana mitä pyytää ja mitkä säännöt sovitaan. Myös profight matsit ovat mahdollisia, eli 1 vs. 1:stä buhurt säännöillä (noin karkeasti sanottuna)
- Kovia luita ja hulluja ukkoja on kuitenkin aina joka joukkueessa. Tähän voi vastata hyvin omalla pelisilmällä ja fyysisellä kunnolla. Itse kohtasin kahteen kertaan yksin kaksi UK tiimin tyyppiä ja selvisin. Samoin kohtasin ihan lämpöuupumuksen rajamailla tsekkiläisen kahdenkäden kirvesmiehen. Keskityin ekaan torjuntaan, jonka aikana menin syliin ja yritin kaatoa. Sylissä olevaa on vaikea lyödä kahdenkäden aseella. Selkään tietysti voi silloin saada, mutta taas pelisilmä ja nopeat ”clintsit”. Jos ei heti kaadu, niin irti ja muualle. Miekkailu, lyöminen ja pystypaini on muutenkin taktisesti aika turhaa, jos ei sillä ole välitöntä vaikutusta (1-3 tiputtavaa iskua). Parasta on valita hyvä ”kuolleen kulman” paikka ja iskeä nopeasti & kovaa.
- Tsekki pääsi myös lyömään minua vapaasti kylkeen, jossa oli edessä Anatoliin normi gambe ja normi coppi (ei siis mun omaa ylipaksua gambea ja lainassa ollutta 1.5mm raskasta coppia), pelästyin kuin näin mitä tapahtui, mutta ei kyllä tuntunut niissä adrenaliinihöyryissä missään, eikä jäänyt kipeäksi.
- Single ja Burhut ovat hyvin eri asia. Molemmat kysyvät kestävyyskuntoa, mutta single kysyy enemmän kolmen eri aseluokan käyttö taitoa, kun taas buhurt kysyy joukkuepeli pelisilmää ja taklaus, että kaatotaitoa aseet kädessä, ilman lukkoja tai ninja heittoja. Käytännössä päästä ja yläkropasta vääntävät liikkeet isoilla yksinkertaisilla liikkeillä ovat pop.
- Jonkun on johdettava huoltoa. Meillä tuskin koskaan tulee olemaan riittävää huoltojoukkuetta vaan se on aina sekalainen sakki toisen tiimin matsaajia ja muutama huoltohenkilö. Koska managerikin voi olla kentällä (parempi jos ei ole), niin kuin nyt oli tarvitaan aina erillinen x tiimin huollon johtaja, joka nimeää huoltohenkilöstölle tehtävät. Tehtäviä kannattaa aluksi jyvittää ottelijoiden pukemisen suhteen tyyliin sinä vastaat noiden kahden pukeutumisen avustamisesta. Otteluiden ajaksi pitää käskeä tehtäväkohtaisia vastuita, joissa minimi on seuraava 1 vs 1 ja 5 vs 5:ssa: 1 Huollonjohtaja, 1 veden juottaja, 1 varusteiden korjaaja (mukana nahkapaska, narua, vöitä, niittejä, vasara, pihdit, sakset jne.), 1 vara-aseiden antaja. Tämä on ehdoton minimi, mutta mieluummin vielä 1. vaihtomiesten johtaja, 1 valokuvaaja, 1 videokuvaaja, lipunheiluttaja sekä apumiehet juottajalle, aseiden antajalle ja korjaajalle. Kehän vieressä (kehäaidan ja pienen narun välissä) saa olla maksimissaan kaksi huoltomiestä. Nämä ovat vara-aseen antaja ja vaihtojen johtaja. Tarvittaessa huollon johtaja voi olla myös vaihtojen johtaja, mutta mieluummin ei. Kaikilla huoltomiehillä tulee olla yksi vyötärö vyö, pari kengän nauhaa ja 2-5 irtohihnaa kokoajan valmiudessa varusteiden pikakorjauksiin. Nyt oli mukana noin 30 irtohihnaa, ison narumäärän lisäksi kaikki meni ja usein myös huoltohenkilöstön omat vyötärövyöt päältä =)
- Erien välillä on vain muutamia minuutteja aikaa vaihtaa miehiä tai korjata varusteita joten huollon täytyy olla myös iskussa ja aktiivisena kantapäät ylhäällä. Aseiden vaihtoon on usein aikaa vain sekunteja. Vara-aseiden antajalla on oltava kahden ja yhden käden aseet kokoajan omissa käsissä anto valmiina sekä yksi bugler tai muu keskikupura kilpi jaloissaan valmiina. Remmi kilpiä ei ehdi kesken erän ehkä vaihtaa. Matsien välissä voi olla enemmänkin aikaa. Huollolla ei ole taukoja vaan pitkän tauon alussa huolto varmistaa, että omaan tehtäväkenttään liittyen kaikki on kunnossa. Asemiehet varmistavat aseiden ehjyyden, korjaajat panssarin ja juottajat juottavat. Sama tapahtuu taas uudelleen kun tauko lähenee loppuaan sekä kun matsit päivältä päättyvät.
- Päivän päätteeksi on tärkeää laittaa kamat puku järjestykseen kuivumaan, kun voimat ja järki ovat palautuneet pelaaja tarkistaa oman varustuksen eheyden ja pakkaa sen takaisin kassiinsa taas puku järjestykseen. Tämä on kriittistä ja tehtävä hyvin vaikka väsyttää. Korjaukset panssariin heti, ei kohta tai aamulla!
- Isojen tapahtumien päättämiseen liittyen kannattaa varata aikaa itselle vähintään koko päättymispäivä, mielellään vielä seuraavakin, jotta pystyy varmasti osallistumaan viimeisiin matseihin, seremonioihin ja omien tavaroidensa huoltamiseen ja pakkaamiseen (toivottavasti ei etsimiseen ympäri 30 eri maan leiriä?). Kaikki varusteet tulee nimetä. Nyt yksi kahden käden kirves hävisi matsin aikana, eikä sitä löytynyt mistään?
- Jos tapahtuman järjestäjät eivät ole äidinkieleltään englanninkielisiä tulee joukkueella olla oma kontakti joka puhuu paikallista kieltä, kuten saksaa, venäjää, ruotsia jne.
2. Mitä kesällä tapahtuu tapahtumien suhteen.
- Roolipeli tapahtuma ropeconiin 25.-27.7. tulee suuri promo. Suomessa koko homma alkoi juuri tämän tapahtuman promosta jonka silloin järjesti Venäjän Nurenberg Clubin Anatolii Shubin. Tässä vastuullisena on Juri Lönn.
26.7. On näytös Manowarin keikalla. Vastuullisena Joni North.
- 15.-17.8. On Hämeen keskiaikamarkkinat johon olisi hyvä saada promo vaikka sitten vain yhdelle päivälle. Tähän ei ole vielä vastuullista, oletko se sinä?
- Toistaiseksi vuoden tärkein tapahtuma on Start-up treenileiri 19-21.9.2014. MCSF Jyväskylä ja Maahinkainen ry järjestävät yhteistyössä valtakunnallisen MCSF/HMB start-up treenileirin Pyhäkankaan leirikeskuksessa Keski-Suomen sydämessä. Leirin päämääränä on toimia intensiivisenä, viikonlopun mittaisena treenikokemuksena kaikille lajikokemuksesta-, kunnosta tai omasta varustetasosta riippumatta. Olit siis lajia harrastamaan asti päässyt, siihen ensikosketuksensa jo saanut, aloittamista vasta pohtiva tai siitä ainoastaan kertakokeilu-hengessä kiinnostunut, sekaan mahtuu. Ohjelma tulee koostumaan monipuolisesta kokonaisuudesta tekniikkaharjoittelua sekä sparrausta kaikentasoisille ottelijoille.
Viikonloppuna tullaan ottelemaan sekä kevyillä (kickboxing-suojat + bofferit), että raskailla varusteilla (täyskontaktihaarniskat + teräsaseet ja/tai kevyemmät harjoitusaseet esim. lasikuitu- ja rottinkiaseet) riippuen osallistujien halukkuudesta ja taito- ja varustetasosta.
Treeniviikonloppu kustantaa 20 euroa henkilöltä. 15.9. mennessä ilmoittautuneille ja maksaneilla on lisäksi mahdollista osallistua yhteisruokailuun 25 euron hintaan. Aikataulu ja ruokalistat tarkentuvat lähempänä tapahtumaa. Varsinaiset treenipäivät tulevat olemaan lauantai ja sunnuntai. Paikan päälle on kuitenkin mahdollista saapua jo perjantaina klo 17 alkaen saunomaan ja viettämään iltaa. Virallinen ohjelma loppuu sunnuntaina myöhemmin iltapäivällä. Maksimiosallistujamäärä on 60 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumiset (muuttuu sitovaksi 15.9.): https://docs.google.com/spreadsheets/d/114MqlyIL6HNBVcJdzdMJZptkx6rhu-HaLiFtzSSNGdI/edit?usp=sharing
Tervetuloa!
MCSF Jyväskylä & Maahinkainen Ry
3. Mitä ja miten kesän aikana suunnitellaan tulevaisuus ml. tilaukset
- Ihan aluksi varusteista: Alasuojan on syytä olla sellaista mallia että se myös kestää monotusta vaikka se ei ole sallittu. Buhurtissa aina sattuu ja tapahtuu. Olisi myös pop jos sen saisi helposti syrjää tarpeita varten. Päivät ja matsi kierrokset ovat pitkiä.
- Hammasuojan on hyvä olla kiinni kypärässä tai kypärän leukaremmissä, jotta löydät sen aina ja sinun ei tarvitse aina miettiä mihin sen lasket tai miten otat sen pois mitteneillä.
- Kaikissa panssarihankinnoissa kannattaa odottaa tulevan Suomen panssari komitean suosituksia, jotka ovat siis suosituksia. Äkkiseltään voidaan sanoa, että kannattaa olla tarkkana, että oma setti on samalta aikakaudelta +-50 vuotta ja vielä samasta maasta ml. Aseet. Nämä vaatimukset tulevat tulevaisuudessa kiristymään, joten kannattaa olla kunnossa jo tässä vaiheessa. Kaikki uusi tehtävä tai tilattava materiaali kannattaa jo nyt siis vastata IMCF:n sääntöjä koska ne ovat vaativammat kuin HMB, joten kun on ton mukaan, niin pääsee lähes mihin tahansa tapahtumaan. http://medieval-combat.org/imcf-rules-english/
- Samoten viimeistään syksyllä tulee kilpailutettu maajoukkueen iso yhteistilaus. Tosin sen tilausaika voi olla pitkä, joten jos pitää päästä heti matsaamaan, niin ei muuta kuin kauppaan. Kovia ehdokkaita ovat tällä hetkellä http://ageofcraft.com/ , http://www.forgeofsvan.com/ ja http://sharukhanmarket.com/ tuolta lisää kauppoja http://forum.sotahuuto.fi/viewtopic.php?f=223&t=8294
- Panssarin ei kuitenkaan tarvitse olla yliturvallinen, koska usein silloin se on yli kankea ja kuuma, joka herkästi tekee sinusta ihmisnyrkkisäkin, joka taas laskee turvallisuutta, jos et pysty järkevästi torjumaan tai kaatumaan. Singleissä voi olla myös taitavalla ottelijalla hyvinkin kevyt haarniska. Ainakin minulla oli BOTN:ssa liian paksut gambet verraten panssariin. Eli jos on paksut gambet voi olla vähän kevyempi teräspanssari tai toisin päin. Tärkeintä on suojata hyvin eniten iskuja saavat paikat hyvin ja muuten varmistaa oma liikkuvuus ja kestävyys. Kriittisiä paikkoja ovat Pää, kaula, olkapäät, käsi, ranne, polvi ja kyynärpää. Välillä tosin jalkoja hakataan aika surutta, varsinkin jos jäät jumiin kulmaan, etkä suostu putoamaan. Kokonaisuudessaan homma on kompromissi joko turvallinen, mutta raskas ja kömpelö tai sitten ketterä, mutta joiltain osin turvaton.
4. Miten MCSF suhtautuu IMCF:n ja HMB:n sekä lukuisin tapahtuma kutsuihin ympäri maailmaa.
MCSF on neutraali lajin molempia edustajia kohtaan ja osallistutaan kalenterin ja resurssin mukaan kaikkeen mahdolliseen. MCSF:lle perustetaan tuota pikaa omat facebook sivut jotka keskittyvät lajin harrastamiseen Suomessa. Battle of the Nations Finland facebooks sivu tulee säilymään HMB tapahtumien tiedotus ja hypetys sivuna. Heti kun ensimmäinen IMCF:n tapahtuma tulee ajankohtaiseksi luodaan vastaava IMCF Finland sivu. Tämän lisäksi voidaan aina isompiin tapahtumiin kuten nyt BOTN:ia varten perustaa esim. oma suljettu maajoukkueen sivu. Sivun määrän kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Nyt järkkäri porukalla on jo 4 sivua =)
Tälle hetkellä on kutsuja mm. Ruotsiin ja Viroon treenaamaan sekä keskiaikatapahtumaan matsaamaan, Saksaan ja Tanskaan turnaukseen. MCSF selvittää kesän aikana tarkemmin mistä on kyse ja mitä tarjolla, tämän jälkeen kartoitetaan mihin ihmisiä olisi lähdössä ja päätetään lopulta mihin ulkomaan tapahtumiin satsataan yhdessä ja mitkä jäävät yksittäisten fight & travel tyyppien varaan.
IMCF:n päätapahtuma on taas vappuna, mutta tällä kertaa Pohjois-Puolassa, eli ihan tossa lähellä =) Toivottavasti kaikki lajinharrastajat voivat vaihtaa parit peruskännit IMCF:n kilpailun mitalisijaan? Siihen on ihan oikeasti mahdollisuudet, varsinkin jos aloitetaan valmistautuminen nyt, eikä aprillipäivänä. Toki tapahtumaan lähdetään hyvällä asenteella, eikä hampaat irvessä voittamaan, mutta olisihan se mitali makea =)
5. Alustavat treenitpaikat Suomessa kesän jälkeen.
- Mahtavaa tietysti olisi jos joka paikassa olisi treenit kerran viikossa, mutta kannattaa selvittää treeni volyymi ja intensiivi ennen kuin järjestää kuut ja tähdet taivaalta tyhjiöön. Optimi tilanteessa olisi tietysti kerran viikossa treenit, esim. seuraavasti: Kuun eka viikko 1. Combat fitnes ja tekniikka treenit ilman haarniskaa, 2. viikko sparritreenit pehmokamoilla, 3. Viikko panssarin korjaus ja rakennus treenit, jos kaikki kunnossa single matseja ja 4. viikko buhurttia haarniskassa. Vielä kaikki tämä omissa tiloissa jossa myös paja =) No ehkä sitten joskus.
- Jossain muodossa treenejä tulee ainakin PK-seudulle, Jyväskylään ja Lappeenrantaan, ehkä myös Tampereelle. Jos tuntuu, että ei riitä niin suosittelemme HEMA lajeja, SCA:ta, Jenkkifudista ja Rugbyä sekä tietysti kaikkia kamppailulajeja. Jos haluat singleen, keskity aseellisiin lajeihin jos taas buhurtiin (joukkomatsit) niin sitten paini ja etenkin kaatotaustaiset lajit.
Pelko pois
- Laji näyttää hyvin aikaa vievältä, vaikealta, vaaralliselta ja kalliilta. Sitä se onkin jos siihen niin suhtautuu. Tätä voi kuitenkin harrastaa hyvin monella tasolla. Täysillä mukana maajoukkueessa itse tehdyllä haarniskalla tai sitten silloin tällöin laina tai mma-kamoilla tai ehkä jopa vain tukijoukoissa silloin tällöin? Kunnes tulee vuosi kun sinä olet valmis voittamaan itsesi ulkomailla joukkotaistelussa. Maajoukkueesta moni aikoo uusia settiään, eli kohta on varmaan käytettynä haarniskaa myynnissä? :"Jos vain oikeasti päättää lähteä ja on valmis näkemään vaivaa niin kaikki kyllä onnistuu."
Hakkaa päälle
Medieval Combat Sport Finland ry:n puheenjohtaja Joni North
- Jos oikeasti päättää lähteä ja on valmis näkemään vaivaa, niin kaikki kyllä onnistuu."Usko ja yritys vie pitkälle. Lähes koko tiimi uskoi vielä alkuvuodesta, ettei pääse nyt tänä vuonna ja emme ole valmiita… Voitimme parhaan uuden joukkueen palkinnon!
- Varsinkin ensimmäiseen kertaan on syytä varata vähintään yksi ”tyhjä päivä” paikanpäällä, jotta ehdit valmistua hyvin vaikka matka venähtäisikin. Itsellä piti olla yksi ilta, joka muuttui yhdeksi yöksi lentojen viivästymisen takia. Ekana aamuna olikin sitten vähän kiire!
- Varusteet on oltava aivan täysin pukuvalmiina edeltävänä iltana (palomies tyyliin). Niiden on myös oltava omassa henkilökohtaisessa tilassa tai omassa karsinassa, ruudussa tai laukussa. Kaikilla on paljon samanlaista tavaraa, joten pidä omasi päällä tai säilytystilassa, muuten ne hukkuvat ja menevät sekaisin. Tätä pitää myös jonkun, esim, managerin johtaa tarha / intti tyyliin vaikka olisi kuinka ”aikuisia” matkassa. Kuumuus, kiire ja väsy tekevät ihmeitä.
- Vaikka ei olisi omaa telttaa on silti oltava oma leiri, jossa tiukka ja johdettu järjestys. Teltta tosin on aika must. Tarvitaan vähintään puku / toiminta katos (paviljonki), varusteteltta, säilytysalue ja korjaus piste, joka on yhden ihmisen hallinnoima piste.
- Ensimmäistä kertaa ulkomaille urheilutapahtumaan lähteminen tuottaa yllättävän paljon ”piilokuluja” ja hommia, kuten vakuutukset, lääkärintodistukset, tavaranrahti, huoltovarusteet. Ja nyt puhuttiin vielä täyskontakti urheilukilpailusta mm-tasolla.
- MM- tasosta huolimatta, oli moni muukin joukkue yhtä huonolla varustuksella ja kokemuksella liikkeessä. Uusia tiimejä ei myöskään laitettu heti samaan lohkoon kokeneiden kanssa. Eli siis heti ei joudu 10.vuotisen veteraanin ja kehonrakentajan hakattavaksi kahdenkäden aseella. Kuitenkin jos haluat itsellesi kovan kokemuksen, niin joka päivä on avoimia all vs. all matseja (sekajengi vastaan venäjän tiimi). Samoin iltaisin voi etsiä itselleen matsi seuraa, mutta kannattaa olla tarkkana mitä pyytää ja mitkä säännöt sovitaan. Myös profight matsit ovat mahdollisia, eli 1 vs. 1:stä buhurt säännöillä (noin karkeasti sanottuna)
- Kovia luita ja hulluja ukkoja on kuitenkin aina joka joukkueessa. Tähän voi vastata hyvin omalla pelisilmällä ja fyysisellä kunnolla. Itse kohtasin kahteen kertaan yksin kaksi UK tiimin tyyppiä ja selvisin. Samoin kohtasin ihan lämpöuupumuksen rajamailla tsekkiläisen kahdenkäden kirvesmiehen. Keskityin ekaan torjuntaan, jonka aikana menin syliin ja yritin kaatoa. Sylissä olevaa on vaikea lyödä kahdenkäden aseella. Selkään tietysti voi silloin saada, mutta taas pelisilmä ja nopeat ”clintsit”. Jos ei heti kaadu, niin irti ja muualle. Miekkailu, lyöminen ja pystypaini on muutenkin taktisesti aika turhaa, jos ei sillä ole välitöntä vaikutusta (1-3 tiputtavaa iskua). Parasta on valita hyvä ”kuolleen kulman” paikka ja iskeä nopeasti & kovaa.
- Tsekki pääsi myös lyömään minua vapaasti kylkeen, jossa oli edessä Anatoliin normi gambe ja normi coppi (ei siis mun omaa ylipaksua gambea ja lainassa ollutta 1.5mm raskasta coppia), pelästyin kuin näin mitä tapahtui, mutta ei kyllä tuntunut niissä adrenaliinihöyryissä missään, eikä jäänyt kipeäksi.
- Single ja Burhut ovat hyvin eri asia. Molemmat kysyvät kestävyyskuntoa, mutta single kysyy enemmän kolmen eri aseluokan käyttö taitoa, kun taas buhurt kysyy joukkuepeli pelisilmää ja taklaus, että kaatotaitoa aseet kädessä, ilman lukkoja tai ninja heittoja. Käytännössä päästä ja yläkropasta vääntävät liikkeet isoilla yksinkertaisilla liikkeillä ovat pop.
- Jonkun on johdettava huoltoa. Meillä tuskin koskaan tulee olemaan riittävää huoltojoukkuetta vaan se on aina sekalainen sakki toisen tiimin matsaajia ja muutama huoltohenkilö. Koska managerikin voi olla kentällä (parempi jos ei ole), niin kuin nyt oli tarvitaan aina erillinen x tiimin huollon johtaja, joka nimeää huoltohenkilöstölle tehtävät. Tehtäviä kannattaa aluksi jyvittää ottelijoiden pukemisen suhteen tyyliin sinä vastaat noiden kahden pukeutumisen avustamisesta. Otteluiden ajaksi pitää käskeä tehtäväkohtaisia vastuita, joissa minimi on seuraava 1 vs 1 ja 5 vs 5:ssa: 1 Huollonjohtaja, 1 veden juottaja, 1 varusteiden korjaaja (mukana nahkapaska, narua, vöitä, niittejä, vasara, pihdit, sakset jne.), 1 vara-aseiden antaja. Tämä on ehdoton minimi, mutta mieluummin vielä 1. vaihtomiesten johtaja, 1 valokuvaaja, 1 videokuvaaja, lipunheiluttaja sekä apumiehet juottajalle, aseiden antajalle ja korjaajalle. Kehän vieressä (kehäaidan ja pienen narun välissä) saa olla maksimissaan kaksi huoltomiestä. Nämä ovat vara-aseen antaja ja vaihtojen johtaja. Tarvittaessa huollon johtaja voi olla myös vaihtojen johtaja, mutta mieluummin ei. Kaikilla huoltomiehillä tulee olla yksi vyötärö vyö, pari kengän nauhaa ja 2-5 irtohihnaa kokoajan valmiudessa varusteiden pikakorjauksiin. Nyt oli mukana noin 30 irtohihnaa, ison narumäärän lisäksi kaikki meni ja usein myös huoltohenkilöstön omat vyötärövyöt päältä =)
- Erien välillä on vain muutamia minuutteja aikaa vaihtaa miehiä tai korjata varusteita joten huollon täytyy olla myös iskussa ja aktiivisena kantapäät ylhäällä. Aseiden vaihtoon on usein aikaa vain sekunteja. Vara-aseiden antajalla on oltava kahden ja yhden käden aseet kokoajan omissa käsissä anto valmiina sekä yksi bugler tai muu keskikupura kilpi jaloissaan valmiina. Remmi kilpiä ei ehdi kesken erän ehkä vaihtaa. Matsien välissä voi olla enemmänkin aikaa. Huollolla ei ole taukoja vaan pitkän tauon alussa huolto varmistaa, että omaan tehtäväkenttään liittyen kaikki on kunnossa. Asemiehet varmistavat aseiden ehjyyden, korjaajat panssarin ja juottajat juottavat. Sama tapahtuu taas uudelleen kun tauko lähenee loppuaan sekä kun matsit päivältä päättyvät.
- Päivän päätteeksi on tärkeää laittaa kamat puku järjestykseen kuivumaan, kun voimat ja järki ovat palautuneet pelaaja tarkistaa oman varustuksen eheyden ja pakkaa sen takaisin kassiinsa taas puku järjestykseen. Tämä on kriittistä ja tehtävä hyvin vaikka väsyttää. Korjaukset panssariin heti, ei kohta tai aamulla!
- Isojen tapahtumien päättämiseen liittyen kannattaa varata aikaa itselle vähintään koko päättymispäivä, mielellään vielä seuraavakin, jotta pystyy varmasti osallistumaan viimeisiin matseihin, seremonioihin ja omien tavaroidensa huoltamiseen ja pakkaamiseen (toivottavasti ei etsimiseen ympäri 30 eri maan leiriä?). Kaikki varusteet tulee nimetä. Nyt yksi kahden käden kirves hävisi matsin aikana, eikä sitä löytynyt mistään?
- Jos tapahtuman järjestäjät eivät ole äidinkieleltään englanninkielisiä tulee joukkueella olla oma kontakti joka puhuu paikallista kieltä, kuten saksaa, venäjää, ruotsia jne.
2. Mitä kesällä tapahtuu tapahtumien suhteen.
- Roolipeli tapahtuma ropeconiin 25.-27.7. tulee suuri promo. Suomessa koko homma alkoi juuri tämän tapahtuman promosta jonka silloin järjesti Venäjän Nurenberg Clubin Anatolii Shubin. Tässä vastuullisena on Juri Lönn.
26.7. On näytös Manowarin keikalla. Vastuullisena Joni North.
- 15.-17.8. On Hämeen keskiaikamarkkinat johon olisi hyvä saada promo vaikka sitten vain yhdelle päivälle. Tähän ei ole vielä vastuullista, oletko se sinä?
- Toistaiseksi vuoden tärkein tapahtuma on Start-up treenileiri 19-21.9.2014. MCSF Jyväskylä ja Maahinkainen ry järjestävät yhteistyössä valtakunnallisen MCSF/HMB start-up treenileirin Pyhäkankaan leirikeskuksessa Keski-Suomen sydämessä. Leirin päämääränä on toimia intensiivisenä, viikonlopun mittaisena treenikokemuksena kaikille lajikokemuksesta-, kunnosta tai omasta varustetasosta riippumatta. Olit siis lajia harrastamaan asti päässyt, siihen ensikosketuksensa jo saanut, aloittamista vasta pohtiva tai siitä ainoastaan kertakokeilu-hengessä kiinnostunut, sekaan mahtuu. Ohjelma tulee koostumaan monipuolisesta kokonaisuudesta tekniikkaharjoittelua sekä sparrausta kaikentasoisille ottelijoille.
Viikonloppuna tullaan ottelemaan sekä kevyillä (kickboxing-suojat + bofferit), että raskailla varusteilla (täyskontaktihaarniskat + teräsaseet ja/tai kevyemmät harjoitusaseet esim. lasikuitu- ja rottinkiaseet) riippuen osallistujien halukkuudesta ja taito- ja varustetasosta.
Treeniviikonloppu kustantaa 20 euroa henkilöltä. 15.9. mennessä ilmoittautuneille ja maksaneilla on lisäksi mahdollista osallistua yhteisruokailuun 25 euron hintaan. Aikataulu ja ruokalistat tarkentuvat lähempänä tapahtumaa. Varsinaiset treenipäivät tulevat olemaan lauantai ja sunnuntai. Paikan päälle on kuitenkin mahdollista saapua jo perjantaina klo 17 alkaen saunomaan ja viettämään iltaa. Virallinen ohjelma loppuu sunnuntaina myöhemmin iltapäivällä. Maksimiosallistujamäärä on 60 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumiset (muuttuu sitovaksi 15.9.): https://docs.google.com/spreadsheets/d/114MqlyIL6HNBVcJdzdMJZptkx6rhu-HaLiFtzSSNGdI/edit?usp=sharing
Tervetuloa!
MCSF Jyväskylä & Maahinkainen Ry
3. Mitä ja miten kesän aikana suunnitellaan tulevaisuus ml. tilaukset
- Ihan aluksi varusteista: Alasuojan on syytä olla sellaista mallia että se myös kestää monotusta vaikka se ei ole sallittu. Buhurtissa aina sattuu ja tapahtuu. Olisi myös pop jos sen saisi helposti syrjää tarpeita varten. Päivät ja matsi kierrokset ovat pitkiä.
- Hammasuojan on hyvä olla kiinni kypärässä tai kypärän leukaremmissä, jotta löydät sen aina ja sinun ei tarvitse aina miettiä mihin sen lasket tai miten otat sen pois mitteneillä.
- Kaikissa panssarihankinnoissa kannattaa odottaa tulevan Suomen panssari komitean suosituksia, jotka ovat siis suosituksia. Äkkiseltään voidaan sanoa, että kannattaa olla tarkkana, että oma setti on samalta aikakaudelta +-50 vuotta ja vielä samasta maasta ml. Aseet. Nämä vaatimukset tulevat tulevaisuudessa kiristymään, joten kannattaa olla kunnossa jo tässä vaiheessa. Kaikki uusi tehtävä tai tilattava materiaali kannattaa jo nyt siis vastata IMCF:n sääntöjä koska ne ovat vaativammat kuin HMB, joten kun on ton mukaan, niin pääsee lähes mihin tahansa tapahtumaan. http://medieval-combat.org/imcf-rules-english/
- Samoten viimeistään syksyllä tulee kilpailutettu maajoukkueen iso yhteistilaus. Tosin sen tilausaika voi olla pitkä, joten jos pitää päästä heti matsaamaan, niin ei muuta kuin kauppaan. Kovia ehdokkaita ovat tällä hetkellä http://ageofcraft.com/ , http://www.forgeofsvan.com/ ja http://sharukhanmarket.com/ tuolta lisää kauppoja http://forum.sotahuuto.fi/viewtopic.php?f=223&t=8294
- Panssarin ei kuitenkaan tarvitse olla yliturvallinen, koska usein silloin se on yli kankea ja kuuma, joka herkästi tekee sinusta ihmisnyrkkisäkin, joka taas laskee turvallisuutta, jos et pysty järkevästi torjumaan tai kaatumaan. Singleissä voi olla myös taitavalla ottelijalla hyvinkin kevyt haarniska. Ainakin minulla oli BOTN:ssa liian paksut gambet verraten panssariin. Eli jos on paksut gambet voi olla vähän kevyempi teräspanssari tai toisin päin. Tärkeintä on suojata hyvin eniten iskuja saavat paikat hyvin ja muuten varmistaa oma liikkuvuus ja kestävyys. Kriittisiä paikkoja ovat Pää, kaula, olkapäät, käsi, ranne, polvi ja kyynärpää. Välillä tosin jalkoja hakataan aika surutta, varsinkin jos jäät jumiin kulmaan, etkä suostu putoamaan. Kokonaisuudessaan homma on kompromissi joko turvallinen, mutta raskas ja kömpelö tai sitten ketterä, mutta joiltain osin turvaton.
4. Miten MCSF suhtautuu IMCF:n ja HMB:n sekä lukuisin tapahtuma kutsuihin ympäri maailmaa.
MCSF on neutraali lajin molempia edustajia kohtaan ja osallistutaan kalenterin ja resurssin mukaan kaikkeen mahdolliseen. MCSF:lle perustetaan tuota pikaa omat facebook sivut jotka keskittyvät lajin harrastamiseen Suomessa. Battle of the Nations Finland facebooks sivu tulee säilymään HMB tapahtumien tiedotus ja hypetys sivuna. Heti kun ensimmäinen IMCF:n tapahtuma tulee ajankohtaiseksi luodaan vastaava IMCF Finland sivu. Tämän lisäksi voidaan aina isompiin tapahtumiin kuten nyt BOTN:ia varten perustaa esim. oma suljettu maajoukkueen sivu. Sivun määrän kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Nyt järkkäri porukalla on jo 4 sivua =)
Tälle hetkellä on kutsuja mm. Ruotsiin ja Viroon treenaamaan sekä keskiaikatapahtumaan matsaamaan, Saksaan ja Tanskaan turnaukseen. MCSF selvittää kesän aikana tarkemmin mistä on kyse ja mitä tarjolla, tämän jälkeen kartoitetaan mihin ihmisiä olisi lähdössä ja päätetään lopulta mihin ulkomaan tapahtumiin satsataan yhdessä ja mitkä jäävät yksittäisten fight & travel tyyppien varaan.
IMCF:n päätapahtuma on taas vappuna, mutta tällä kertaa Pohjois-Puolassa, eli ihan tossa lähellä =) Toivottavasti kaikki lajinharrastajat voivat vaihtaa parit peruskännit IMCF:n kilpailun mitalisijaan? Siihen on ihan oikeasti mahdollisuudet, varsinkin jos aloitetaan valmistautuminen nyt, eikä aprillipäivänä. Toki tapahtumaan lähdetään hyvällä asenteella, eikä hampaat irvessä voittamaan, mutta olisihan se mitali makea =)
5. Alustavat treenitpaikat Suomessa kesän jälkeen.
- Mahtavaa tietysti olisi jos joka paikassa olisi treenit kerran viikossa, mutta kannattaa selvittää treeni volyymi ja intensiivi ennen kuin järjestää kuut ja tähdet taivaalta tyhjiöön. Optimi tilanteessa olisi tietysti kerran viikossa treenit, esim. seuraavasti: Kuun eka viikko 1. Combat fitnes ja tekniikka treenit ilman haarniskaa, 2. viikko sparritreenit pehmokamoilla, 3. Viikko panssarin korjaus ja rakennus treenit, jos kaikki kunnossa single matseja ja 4. viikko buhurttia haarniskassa. Vielä kaikki tämä omissa tiloissa jossa myös paja =) No ehkä sitten joskus.
- Jossain muodossa treenejä tulee ainakin PK-seudulle, Jyväskylään ja Lappeenrantaan, ehkä myös Tampereelle. Jos tuntuu, että ei riitä niin suosittelemme HEMA lajeja, SCA:ta, Jenkkifudista ja Rugbyä sekä tietysti kaikkia kamppailulajeja. Jos haluat singleen, keskity aseellisiin lajeihin jos taas buhurtiin (joukkomatsit) niin sitten paini ja etenkin kaatotaustaiset lajit.
Pelko pois
- Laji näyttää hyvin aikaa vievältä, vaikealta, vaaralliselta ja kalliilta. Sitä se onkin jos siihen niin suhtautuu. Tätä voi kuitenkin harrastaa hyvin monella tasolla. Täysillä mukana maajoukkueessa itse tehdyllä haarniskalla tai sitten silloin tällöin laina tai mma-kamoilla tai ehkä jopa vain tukijoukoissa silloin tällöin? Kunnes tulee vuosi kun sinä olet valmis voittamaan itsesi ulkomailla joukkotaistelussa. Maajoukkueesta moni aikoo uusia settiään, eli kohta on varmaan käytettynä haarniskaa myynnissä? :"Jos vain oikeasti päättää lähteä ja on valmis näkemään vaivaa niin kaikki kyllä onnistuu."
Hakkaa päälle
Medieval Combat Sport Finland ry:n puheenjohtaja Joni North
Joni N- Viestien lukumäärä : 397
Reputation : 39
Join date : 18.08.2014
Similar topics
» Managerin raportti
» Suomen buhurt henkilöstö
» Battle of the Nations motivaatio
» Battle of the Nations 2015 -reissu
» Tiivistys Buhurtista Suomessa keväällä 2014
» Suomen buhurt henkilöstö
» Battle of the Nations motivaatio
» Battle of the Nations 2015 -reissu
» Tiivistys Buhurtista Suomessa keväällä 2014
Sivu 1 / 1
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa